-
Hver dag teller – Gynkreftboka
Vi gleder oss over at Kreftkompasset er i gang med å skrive "Hver dag teller - Gynkreftboka", i samarbeid med oss!
-
Er du pårørende til en kvinne med gynekologisk kreft?
Vil du bidra i arbeidet med å skape en sykepleierledet poliklinikk for menn som er pårørende til kvinner med gynekologisk kreft? Ved Oslo Universitetssykehus søker de deltakere til en studie som skal undersøke hvordan menn som pårørende ønsker å bli ivaretatt og hvilke tilbud det er behov for.
-
Livskvalitet for pasienter med gynekologisk kreft
Kreftregisteret publiserte nylig rapporten "Livet etter kreftdiagnosen", som gir innsikt i erfaringer med helse, livskvalitet, arbeidsevne og erfaring med helsevesenet hos kreftpasienter ett år etter diagnosen. Vi har sett nærmere gynkreftpasienters svar i rapporten.
-
Innspill til Prioriteringsmeldingen
Oppfølging av senskader etter gynekologisk kreft og bekymringer rundt HPV-vaksinasjon i arbeidet mot å utrydde livmorhalskreft er blant punktene vi har fremhevet i vårt innspill til Prioriteringsmeldingen.
-
Vil snakke eggstokkreftens sak!
- I over tre år var mamma frem og tilbake hos flere leger. Sjokket var enormt da det vi trodde var dreide seg om problemer med tarmene eller gallestein viste seg å være eggstokkreft med spredning.
-
Den internasjonale eggstokkreftdagen
Bidra til å skape oppmerksomhet rundt eggstokkreft, kreftformen som ofte har diffuse symptomer tidlig i forløpet og hvor nesten tre av fire kvinner har spredning når kreften blir oppdaget.
-
LETSGO – gir tryggere pasienter
Den største internasjonale studien på oppfølging av gynkreftpasienter har vært ledet fra Kristiansand sykehus, og kan vise til resultater som gir tryggere pasienter med økt helsemestring og livskvalitet
-
Brennende engasjert brukerrepresentant
– Jeg har valgt å være litt ekstra aktiv fordi jeg synes det er så utrolig givende, sier Anne Klarise Namtvedt om rollen som brukerrepresentant.
-
Hva gjør en forløpskoordinator?
Pakkeforløp for kreft skal sikre pasientene rask utredning og behandlingsstart så snart som mulig. Eggstokkreft, livmorkreft og livmorhalskreft har hver sine forløp. Er du henvist for gynekologisk kreft på Ahus, da kan du ringe forløpskoordinator Jeanette Aune.
-
Fra mikroskop til genanalyse: Slik forandrer forskningen behandlingen av livmorkreft
Livmorkreft er den hyppigste gynekologiske kreftformen med 700-800 tilfeller i året i Norge, men mange er ikke klar over hvor vanlig denne sykdommen er. Professor Kristina Lindemann, overlege og leder ved Gynkreftsenteret på Oslo universitetssykehus, gir en oppdatering på det nyeste innen forskning og behandling.
-
Radiumhospitalet: Ny leder for gynkreft
1. januar gikk Ane Gerda Zahl Eriksson fra å være overlege til å bli leder for gynekologisk seksjon på Radiumhospitalet. – Det er en stor endring. Først og fremst gir dette større muligheter til å være med på å påvirke hvordan vi skal drive gynkreftfaget fremover.
-
Sikker hormonbehandling etter gynekologisk kreftbehandling
Gynkreftforeningen krever at alle kvinner som blir rammet av gynekologisk kreft får det samme tilbudet og informasjon om hvilken hormonbehandling (HRT) de kan ha behov for i forhold til sin diagnose. Hormonbehandling må komme inn i pakkeforløpet for etterbehandling av gynekologisk kreft.