-
Flere lovende gynkreft-nyheter fra ESMO
I oktober ble den europeiske kreftkongressen, ESMO, arrangert i Madrid. Det ble presentert flere lovende studier på livmorhals-, livmor- og eggstokkreft.
-
I samme båt
– For å være likeperson må man ha de sosiale antennene på plass, mener Janniche Jensen Kolbergsrud.
-
Tibialisstimulering for tarmplager
Gynkreftrammede har ofte tarmplager etter strålingen de har vært utsatt for. Et helt spesielt stimulatorredskap som kan bedre tilstanden betraktelig, har gått under radaren for mange.
-
Venter spent på forskningsnytt fra ESMO
Til uken presenteres resultater fra flere spennende fase 3-studier på livmorhals-, eggstokk- og livmorkreft på den europeiske kreftkongressen ESMO.
-
Ingen 25-åringer fikk livmorhalskreft i fjor
Livmorhalsprogrammets årsrapport viser at ingen 25-åringer fikk livmorhalskreft i 2022, i tillegg har antall alvorlige celleforandringer sunket drastisk. – Det første kullet som fikk HPV-vaksinen har blitt 25 år og nå ser vi hvilken fantastisk effekt vaksinasjonen har, sier Siri Berg, leder i Gynkreftforeningen.
-
Vaksiner deg i høst!
Folkehelseinstituttet anbefaler eldre over 65 og risikogrupper om å ta vaksine mot influensa, korona og pneumokokksykdom. – For kreftpasienter som ikke er i et behandlingsløp så gjelder disse rådene. Er du derimot i behandling så må du snakke med din behandlende lege, råder Astrid H Liavaag, overlege PhD og forsker ved gynekologisk avdeling på Sørlandet Sykehus i Arendal.
-
– Alle burde få muligheten til å delta i studie!
Da Marit Bjørge (48) fikk tilbakefall av livmorhalskreft fikk hun først beskjed om at det ikke var mer legene kunne gjøre. Så kom forespørselen om å bli med en klinisk studie. – Studiedeltakelsen har gitt meg, og familien min, livshåp og en voldsom trygghet.
-
Er du brukermedvirker?
Vi vil gjerne komme i kontakt med de av våre medlemmer som i dag har et brukermedvirkerverv.
-
Alle voksne over 26 år bør ta HPV-vaksinen
- Alle har nytte av vaksinen, sier Thea E. Hetland Falkenthal, kreftlege og forsker ved Kreftregisteret, til NHI.
-
Stråleskadene begrenser Heidi i hverdagen
– Skadene gjør at jeg lever på et strengt regime med tanke på hva jeg kan spise. Det sosiale livet mitt er mer eller mindre ikke-eksisterende. Jeg ser svart på fremtiden. Under behandling for livmorhalskreft fikk Heidi Bjerke (58 år) store stråleskader.
-
Lovende resultater for Enhertu til behandling av gynkreft
Antistoffbehandlingen Enhertu kan være fremtidens førstelinjebehandling for alle gynkreftpasienter med HER-2 mutasjon. Marius Normann, onkolog ved den private Kreftklinikken i Oslo, behandler en eggstokkreftpasient med Enhertu, med god effekt.
-
Høringssvar: Fellesskapets sykehus
Vi har levert høringssvar til Sykehusutvalgets utredning: Felleskapets sykehus, og vi ser to områder vi mener ikke er grundig nok behandlet i rapporten.