Vårt arbeid
Her kan du lese mer om foreningens arbeid.
Her kan du lese mer om foreningens arbeid.
Gynkreftforeningen krever at alle kvinner som blir rammet av gynekologisk kreft får det samme tilbudet og informasjon om hvilken hormonbehandling (HRT) de kan ha behov for i forhold til sin diagnose. Hormonbehandling må komme inn i pakkeforløpet for etterbehandling av gynekologisk kreft.
Under vårt landsmøte 28. mars ble Jorun Stallemo enstemmig valgt som ny leder i Gynkreftforeningen.
På mandag skal Beslutningsforum vurdere innføring av ny førstelinjebehandling for livmorkreftpasienter, med immunterapien i kombinasjon med kjemoterapi.
- Vi hadde et håp om at helsemyndighetene skulle ta riktig valg, og endelig innføre Gardasil 9. Vi er svært skuffet over at de i dag besluttet å videreføre Cervarix, sier Siri Berg, leder i Gynkreftforeningen.
I januar markerer vi #kjennetter. Vårt mål er å få flere kvinner til å kjenne etter, være obs på endringer i underlivet, oppsøke lege og kreve en gynekologisk undersøkelse.
Vi har levert høringssvar til Kvinnehelseutvalgets utredning: Den store forskjellen.
16.juni døde Maren Walvik Johnsen, bare 29 år gammel, av livmorhalskreft. Kreft, som på grunn av en feiltolket celleprøve, ble oppdaget for sent. – Vi i Gynkreftforeningen vil takke Maren for hennes engasjement og tydelighet, og vi vil fortsette å kjempe hennes sak. Vi har ingen flere å miste, sier Siri Berg, leder i Gynkreftforeningen.
Vi avholdt landsmøte 21.april og vedtok to viktige resolusjoner som vil spille en stor rolle i arbeidet vårt fremover: senskader må tas på alvor og satsningen på gynkreftforskning må styrkes.
Da Gynkreftforeningen inviterte til kunnskapsdag i Oslo i januar kom regissør og serieskaper Atle Knudsen for å snakke om NRK-serien «Etterglød». Denne serien kom til etter at ektefellen til Atle, Vera Micaelsen, fikk livmorhalskreft og døde for snart fem år siden, bare 43 år gammel.
Senskader etter kreftbehandling rammer svært mange, og i stor grad kvinner som har gjennomgått behandling for gynekologisk kreft. - Våre forventninger til at Folkehelsemeldingen ville inneholde konkrete tiltak for å sikre bedre ivaretakelse og et enhetlig tilbud for alle som er rammet av senskader etter kreftbehandling ble ikke møtt, sier Siri Berg, leder i Gynkreftforeningen.