Vårt arbeid
Her kan du lese mer om foreningens arbeid.
Her kan du lese mer om foreningens arbeid.
Selv om Ekspertpanelet totalt sett fikk en markant økning av henvendelser i fjor, så skiller det store antallet av henvendelser fra gynkreftpasienter seg ut.
Vi har nylig gjennomført en undersøkelse blant medlemmer i Gynkreftforeningen. «Jeg kjente at noe ikke var som det skulle være, og kontaktet lege» var svaret fra 60 % på ett av spørsmålene:
Vi ønsker å øke kunnskapen om gynekologisk kreft og har produsert en serie med diagnosespesifikke brosjyrer
Gleden var stor da Ekspertpanelet tilrådet at Line skulle få prøve en såkalt off-label behandling med immunterapi, siden hun har vært gjennom behandlingsmulighetene som i dag tilbys hennes type livmorhalskreft.
Under årets store europeiske kreftkongress (ESMO) ble det presentert mange lovende nyheter på gynkreftområdet, som forhåpentligvis vil føre til praksisendring i behandling for noen pasientgrupper.
Hvordan prioriterer de ulike politiske partiene bedre behandling for kreftpasienter, raskere tilgang til nye medisiner og behandlingsmetoder? Og hvordan mener de at vi kan få flere kliniske studier til Norge?
Grunnet manglende oppfølging av genteknologiloven i 2020 har Gynkreftforeningen sammen med flere organisasjoner skrevet et felles bekymringsbrev til Helse- og omsorgsdepartementet og Klima- og miljødepartementet.
Nå er årets #sjekkdeg - kampanje igang. Behovet for å få ut budskapet om at livmorhalskreft enkelt kan forebygges er større enn på lenge!
Anne Marthe Øverås, er på sitt andre år som Kreftforeningen sin brukerrepresentant i Regionalt Brukerutvalg (RBU) i Helse Midt-Norge.
– Å ta kosttilskudd for å forebygge kreft er ikke anbefalt, noen tilskudd kan i verste fall gi økt risiko for kreft, eller forverre eksisterende kreftsykdom, sier Joanna Andersson, klinisk ernæringsfysiolog på Radiumhospitalet.