-
Lovende resultater for Enhertu til behandling av gynkreft
Antistoffbehandlingen Enhertu kan være fremtidens førstelinjebehandling for alle gynkreftpasienter med HER-2 mutasjon. Marius Normann, onkolog ved den private Kreftklinikken i Oslo, behandler en eggstokkreftpasient med Enhertu, med god effekt.
-
Høringssvar: Fellesskapets sykehus
Vi har levert høringssvar til Sykehusutvalgets utredning: Felleskapets sykehus, og vi ser to områder vi mener ikke er grundig nok behandlet i rapporten.
-
Høringssvar til Kvinnehelseutvalget
Vi har levert høringssvar til Kvinnehelseutvalgets utredning: Den store forskjellen.
-
Hva dekker reiseforsikringen for deg som er kreftpasient?
Dersom du planlegger å reise utenlands i sommer så bør du være sikker på hva reiseforsikringen din faktisk dekker, ellers kan det fort bli dyrt.
-
Litteratur + helse = sant
– Å delta i lesegrupper kan ha store helsefremmende effekter for kreftpasienter, sier forsker Tine Riis Andersen.
-
Inger Klevstrand er likeperson
I et felt fullt av forståsegpåere, er en likeperson lyttende og mer åpen for en samtale rundt ting, ifølge Inger Klevstrand.
-
Hormonfri medisin mot hetetokter godkjent i USA
Et nytt virkestoff uten hormoner kan bli et godt alternativ for kvinner som ikke kan benytte hormonbaserte legemidler til behandling av hetetokter.
-
Vi har ingen flere å miste
16.juni døde Maren Walvik Johnsen, bare 29 år gammel, av livmorhalskreft. Kreft, som på grunn av en feiltolket celleprøve, ble oppdaget for sent. – Vi i Gynkreftforeningen vil takke Maren for hennes engasjement og tydelighet, og vi vil fortsette å kjempe hennes sak. Vi har ingen flere å miste, sier Siri Berg, leder i Gynkreftforeningen.
-
Tiden etter utskrivning oppleves som brutal for mange
Hvordan oppleves det å være ferdigbehandlet for gynekologisk kreft, og hvilken oppfølging trenger man fra helsevesenet? Ny studie viser at for mange er den første tiden forbundet med frykt.
-
Gunhild Næss er gått bort
Det er med tungt hjerte vi tok i mot beskjeden om at Gunhild Vestbø Næss er død, bare 34 år gammel.
-
Livmorhalskreft kan utryddes innen ti år mener forskere
Forskere ved Kreftregisteret har utarbeidet en rapport med omfattende tiltak for å bli kvitt spredningen av HPV og livmorhalskreft. - Gynkreftforeningen støtter varmt alle de foreslåtte tiltakene i rapporten. Ikke minst mener vi at et vaksineskifte er på overtid i Norge, sier leder i Gynkreftforeningen, Siri Berg.
-
Kreftregisteret med gynkrefttall for 2022
Det nasjonale kvalitetsregisteret for gynekologisk kreft omfatter ovarialkreft (kreft i eggstokk, eggleder og bukhinne) og livmorhalskreft, som for tredje år er inkludert i rapporten.