-
Ser frem til godt samarbeid med ny helseminister
– Gynkreftforeningen gratulerer Jan Christian Vestre som ny helseminister og vi ser frem til et godt samarbeid om sakene som er viktige for oss fremover. Det gleder oss samtidig at Arbeiderpartiet nå vil gi kampen mot livmorhalskreft et løft, og ønsker å utrydde denne kreftformen innen fem år. Vi håper dette er noe den nye helseministeren vil ha høyt oppe på sin agenda, sier Siri Berg, leder i Gynkreftforeningen.
-
En veiviser i livet
Jobben vår er først og fremst å hjelpe til at man kommer seg videre i livet, mener Mette Dischington, likeperson i Gynkreftforeningen.
-
Stor mage og hevelse i underlivet kan være lymfødem
Gynkreftpasienter som har operert bort lymfeknuter i lysken eller nedre del av bekkenet, og som i tillegg har fått strålebehandling mot samme område er utsatt for å få lymfødem. Lymfeknuter som blir fjernet vokser ikke ut igjen.
-
Invitasjon til sommerturné: Langs leden
I 2015 fikk sanger og tekstforfatter Anne Grimstad Fjeld eggstokkreft, og for noen uker siden fikk hun sin cellegiftkur nummer 100. I tidsrommet 30. mai - 15. juni inviterer hun og Gynkreftforeningen til en kulturell turne langs Pilegrimsleden. Her får vi gjennom sang og fortellinger høre hennes refleksjoner om livet og sanseopplevelsene hun har blitt så mye mer opptatt av.
-
Senskader: Siv har nevropati
- Det synes jo ikke på meg at jeg har disse smertene. Allikevel preger de livet mitt i stor grad, forteller Siv Kristin Gjølme Oddtrøen, 57 år fra Moss.
-
Immunterapi innføres til behandling av livmorkreft
– I dag gleder vi oss over at kvinner med livmorkreft nå får tilgang til immunterapien Jemperli ved norske sykehus. I tillegg er det flott å se at ordningen for hurtiginnføring av immunterapi hos Beslutningsforum faktisk fungerer, sier Siri Berg, leder i Gynkreftforeningen.
-
Fjerning av all svulst gir best prognose ved eggstokkreft
En stor europeisk studie, med over 10 500 deltakere, viser at kvinner med avansert eggstokkreft, som får kirurgi hvor all svulst fjernes, har best prognose. Studien ledes av Ane Gerda Zahl Eriksson, overlege og gynekolog ved Oslo Universitetssykehus.
-
Ny brosjyre: senskader etter gynkreftbehandling
Bestill vår brosjyre om senskader etter gynkreftbehandling. Her får du informasjon om de forskjellige senskadene som kan oppstå etter gynkreftbehandling, tips og råd som kan være til hjelp, samt info om hvilke oppfølgingstilbud som finnes og hvor du kan søke hjelp.
-
Fjerning av vaktpostlymfeknuter med robot-kirurgi gir bedre resultater for kvinner med livmorkreft
Ved å benytte robotassistert vaktpostlymfeknute-teknikk, som går ut på å evaluere den første lymfeknuten kreften kan spre seg til, får pasientene et mye mer skånskomt inngrep og kostandene blir redusert ved sykehusene. På ESGO, den europeiske gynekologikreftkongressen, presenterte gynekolog og doktorgradskandidat Pernille Bjerre Trent resultater fra Sensor-studien der hun har sammenlignet denne metoden med mer tradisjonell kirurgi.
-
Lovende studienyheter på livmorhalskreft fra ESGO
På ESGO, den europeiske gynekologikreftkongressen, ble det denne uken presentert to studier på livmorhalskreft som begge viser lovende resultater. – Disse studiene kan tilby bedre utfall for pasienter som har hatt få gode alternativer, sier professor Kristina Lindemann til HealthTalk.
-
Hvor høyt skal vi rope?
I fjor kom Kvinnehelseutvalgets rapport på kvinnehelse som pekte på de store forskjellene mellom kjønnene og som bekreftet at kvinnehelse har lav status i Norge. Gynkreftforeningen jobber for å fremme kvinnehelse hver dag: gynkreftstudier må prioriteres, det må satses mer på oppfølging av senskader og vi må få fortgang i utryddingen av HPV og livmorhalskreft! Vi savner fremdrift og forpliktende prioriteringer hos helsemyndighetene!
-
Enhertu kan bli godkjent for alle typer HER2-positiv kreft
Enhertu er godkjent for behandling mot brystkreft i Norge. Nå ser det ut til medisinen blir godkjent i USA mot alle former for HER2-positiv kreft. Marius Normann, onkolog ved den private Kreftklinikken tror Enhertu vil bli en av de viktigste medisinene for gynkreftpasienter med HER-2 i fremtiden.