-
Ja til ny behandling for livmorhalskreft
Medisinen Libtaya fikk denne uken grønt lys av Beslutningsforum. – Denne godkjenningen gir oss flere behandlingsmuligheter for pasienter med tilbakefall av livmorhalskreft eller livmorhalskreft med spredning, sier Erik Rokkones, overlege og leder av Kreftkirurgisk avdeling ved Kreftklinikken, Oslo universitetssykehus.
-
Quintet – spesialister på seksuell helse
Vi samarbeider med Quintet som er spesialister på hjelpemidler innen seksuell helse, smertelindring og inkontinens.
-
Ekspertpanelet behandlet flest gynkreftsaker i fjor
Årsrapporten til Ekspertpanelet for 2023 viser at panelet ga råd i totalt 138 saker, som var en nedgang fra året før. Gynekologisk kreft var den største diagnosegruppen, med 29 saker.
-
Ledelsen ved Haukeland håper kirurger vil returnere
- Gynkreftforeningen håper det blir satt sammen en ny ledelse ved Kvinneklinikken, og at kompetansen blir gjenoppbygd, sier leder Siri Berg.
-
Følger situasjonen på Haukeland
Gynkreftforeningen hadde onsdag et møte med administrerende direktør Eivind Hansen i Helse Bergen, og fikk her en orientering om de planlagte tiltakene for å sikre et forsvarlig tilbud til gynkreftpasienter ved Haukeland.
-
Ny studie: HPV-vaksinering reduserer risikoen for flere krefttyper
En stor studie presentert i forbindelse med verdens største kreftkongress, ASCO, viser at HPV-vaksinering reduserer risikoen for flere krefttyper hos både kvinner og menn. - Disse tidlige funnene fra ASCO er bare begynnelsen på hva vi kan forvente av effekter av vaksinen i vår egen befolkning, sier HPV-ekspert Sveinung Wergeland Sørbye.
-
Vaksinebytte er overmodent!
– Gynkreftforeningen støtter sterkt opp om kravet fra fagmiljøet om at dagens HPV-vaksine må byttes ut med Gardasil9 som dekker flere HPV-typer og gir en bedre beskyttelse mot HPV-relatert kreft! Dette er noe vi har jobbet for siden FHI vedtok å bytte til Cervarix i 2017, sier Siri Berg, leder i Gynkreftforeningen.
-
I møte med sykehusledelsen ved Haukeland
Gynkreftforeningen var 8. mai i møte med sykehusledelsen angående den alvorlige bemanningssituasjonen ved Kvinneklinikken. - Vi er forsiktige optimister, men sykehuset har en lang vei å gå, sier leder i Gynkreftforeningen Siri Berg.
-
Den internasjonale eggstokkreftdagen
8.mai markerer vi den Internasjonale eggstokkreftdagen, en kreftform som i 2023 rammet 525 kvinner. Eggstokkreft har ofte få eller vage symptomer tidlig i forløpet, over 70 prosent hadde spredning da sykdommen ble oppdaget.
-
Fatigue etter gynkreft
– Å satse mer på forskning for å forstå fatigue ville vært en god investering for AS Norge, sier Alexander Fosså.
-
Kritisk situasjon ved Haukeland - vi er bekymret for pasientene
De siste overlegene med nødvendig erfaring og kompetanse på gynkreft forsvinner nå fra Kvinneklinkken i Bergen. - Vi har blitt kontaktet av både gynekologer og sykepleier med en bekymringsmelding til oss som pasientorganisasjon, og vi er er meget bekymret for pasientgruppen vår som behandles ved Haukeland, sier leder Siri Berg.
-
Lovende studie på kombinasjon av kreftvaksine og immunterapi
Etter gode resultater i Europa, skal nå den norske kreftvaksinen VB10.16 testes videre i studier i USA. Studiedeltakerne er kvinner med livmorhalskreft som har utviklet seg etter første runde med immunterapi.