Vulvakreft

Kreft i kvinnens ytre kjønnsorgan, også kalt vulvakreft, er sjelden og utgjør omtrent 5 prosent av all gynekologisk kreft i Norge. I 2019 ble det registrert 116 nye tilfeller.

Tone lever med vulvakreft

For Tone Nikolaisen var veien til diagnose lang, i denne filmen deler hun sine erfaringer rundt det å leve med en sjelden, og tabubelagt kreftform.

Lege om vulvakreft

Gynkreftforeningen har laget en informasjonsfilm om vulvakreft. Symptomer og behandling beskrives i filmen.
pasienthistorie vulvakreft

Turid fikk vulvakreft

80 kvinner rammes av denne krefttypen årlig

Artikkelen har fri gjenbruk. Vil du sitere denne artikkelen?

Å leve med Kreft i ytre kjønnsorganer

Tone lever med vulvakreft

– Etter over 50 biopsier og utallige operasjoner så har jeg har blitt min egen ekspert. Jeg vet hvor viktig det er med oppfølging av samme lege, min behandler må kjenne meg og min historie. Med min diagnose så har jeg vært nødt til å ta ansvar for mitt eget underliv, sier Tone Nikolaisen (43 år) fra Stavanger.