-
Lovende studienyheter på livmorhalskreft fra ESGO
På ESGO, den europeiske gynekologikreftkongressen, ble det denne uken presentert to studier på livmorhalskreft som begge viser lovende resultater. – Disse studiene kan tilby bedre utfall for pasienter som har hatt få gode alternativer, sier professor Kristina Lindemann til HealthTalk.
-
Hvor høyt skal vi rope?
I fjor kom Kvinnehelseutvalgets rapport på kvinnehelse som pekte på de store forskjellene mellom kjønnene og som bekreftet at kvinnehelse har lav status i Norge. Gynkreftforeningen jobber for å fremme kvinnehelse hver dag: gynkreftstudier må prioriteres, det må satses mer på oppfølging av senskader og vi må få fortgang i utryddingen av HPV og livmorhalskreft! Vi savner fremdrift og forpliktende prioriteringer hos helsemyndighetene!
-
Enhertu kan bli godkjent for alle typer HER2-positiv kreft
Enhertu er godkjent for behandling mot brystkreft i Norge. Nå ser det ut til medisinen blir godkjent i USA mot alle former for HER2-positiv kreft. Marius Normann, onkolog ved den private Kreftklinikken tror Enhertu vil bli en av de viktigste medisinene for gynkreftpasienter med HER-2 i fremtiden.
-
Takk for din påmelding til likepersonkurs
Vi gjør oppmerksom på at påmelding til likepersonkurset er bindende.
-
Lise hadde eggstokkreft med spredning – kjente ingenting
Da Lise Dean (62 år) ble diagnostisert med eggstokkreft hadde kreften spredd seg til lever, urinblære, milt, blindtarm, og tykk-og tynntarm. – Det er utrolig skummelt at jeg hadde kreft med så stor spredning uten at jeg kjente på noen smerter.
-
Takk for din påmelding til Kunnskapdag!
Grunnet booking av møterom inklusive servering gjennom dagen, gjør vi oppmerksom på at påmelding til fysisk deltakelse er bindende.
-
Fører Marens engasjement videre
16. juni i år døde Maren Walvik Johnsen, datteren til Ann-Karin Gjertsen, av livmorhalskreft. Før hun døde rakk Maren å bli landskjent da hun i TV2s program «Bak fasaden» sto frem og fortalte om sin feiltolkede celleprøve. Marens engasjement har gjort Ann-Karin stolt, og nå vil hun ta noe av datterens engasjement videre for Gynkreftforeningen gjennom å engasjere seg som likeperson.
-
Lang saksbehandling kan forsinke innføring av immunterapi for livmorkreft
8.desember ble immunterapien Jemperli EU-godkjent for en gruppe livmorkreftpasienter. Nå kan kravet om full metodevurdering føre til at medisinen ikke blir tilgjengelig for norske pasienter før i 2025.
-
Spørsmål om HPV, HPV-vaksine eller livmorhalsprøve?
Denne uken arrangerte vi webinar om HPV, vaksine og livmorhalsprøve, og spørsmålene var mange. Vi har fått hjelp av en av Norges fremste eksperter på HPV, Sveinung Wergeland Sørbye, overlege ved avdeling for klinisk patologi, UNN, til å svare på en del av de spørsmålene som kom inn i etterkant. Opptaket fra webinaret er også tilgjengelig for de som ikke fikk dette med seg.
-
Forskningstildeling til studie på de alvorligste formene for livmorhalskreft
Forskere ved gynekologisk kreftforskningsgruppe ved Universitetet i Bergen har fått 8 millioner kroner i forskningstildeling fra Kreftforeningen. – I dette prosjektet skal vi kartlegge nye behandlingsstrategier for pasienter som har de mest alvorlige formene for livmorhalskreft, forteller Mari Kyllesø Halle, som er leder for prosjektet.