-
Gunhild Næss er gått bort
Det er med tungt hjerte vi tok i mot beskjeden om at Gunhild Vestbø Næss er død, bare 34 år gammel.
-
Livmorhalskreft kan utryddes innen ti år mener forskere
Forskere ved Kreftregisteret har utarbeidet en rapport med omfattende tiltak for å bli kvitt spredningen av HPV og livmorhalskreft. - Gynkreftforeningen støtter varmt alle de foreslåtte tiltakene i rapporten. Ikke minst mener vi at et vaksineskifte er på overtid i Norge, sier leder i Gynkreftforeningen, Siri Berg.
-
Kreftregisteret med gynkrefttall for 2022
Det nasjonale kvalitetsregisteret for gynekologisk kreft omfatter ovarialkreft (kreft i eggstokk, eggleder og bukhinne) og livmorhalskreft, som for tredje år er inkludert i rapporten.
-
Den internasjonale eggstokkreftdagen
8.mai markerer vi den Internasjonale eggstokkreftdagen, en kreftform som i 2021 rammet 531 kvinner og krevde 281 liv.
-
Våre resolusjoner fra landsmøtet
Vi avholdt landsmøte 21.april og vedtok to viktige resolusjoner som vil spille en stor rolle i arbeidet vårt fremover: senskader må tas på alvor og satsningen på gynkreftforskning må styrkes.
-
Oversikt over refusjonsordninger
Hva slags refusjonsordninger finnes når det kommer til kostnader knyttet til behandling, medisiner og materiale?
-
Rehabilitering
Kommunehelsetjenesten har ansvaret for rehabilitering der du bor. De fleste kommuner har et tverrfaglig tilbud med ergoterapeut, fysioterapeut, sykepleier og sosionom. Har du behov for tilrettelegging av hjemmet og hjelpemidler kan kommunen også hjelpe deg med dette. Under finner du en kort oversikt over noen av de ulike rehabiliteringstilbudene vi har i Norge.
-
Gynkreftforeningen - skjema kvittering
-
Å være den som blir tilbake
Da Gynkreftforeningen inviterte til kunnskapsdag i Oslo i januar kom regissør og serieskaper Atle Knudsen for å snakke om NRK-serien «Etterglød». Denne serien kom til etter at ektefellen til Atle, Vera Micaelsen, fikk livmorhalskreft og døde for snart fem år siden, bare 43 år gammel.
-
Folkehelsemeldingen: Senskader ikke nevnt
Senskader etter kreftbehandling rammer svært mange, og i stor grad kvinner som har gjennomgått behandling for gynekologisk kreft. - Våre forventninger til at Folkehelsemeldingen ville inneholde konkrete tiltak for å sikre bedre ivaretakelse og et enhetlig tilbud for alle som er rammet av senskader etter kreftbehandling ble ikke møtt, sier Siri Berg, leder i Gynkreftforeningen.