Livmorhalskreft

Livmorhalskreft utgår fra livmormunnen eller livmorhalskanalen. HPV står for humant papilloma virus og er en viktig faktor for utvikling av de aller fleste tilfeller av livmorhalskreft. HPV-vaksinen som brukes i Norge per i dag beskytter mot to av de vanligste kreftfremkallende HPV-typene.

Dorthe fikk livmorhalskreft

Dorthe fikk livmohalskreft 22 år gammel, og har fjernet livmoren.

Siri tar HPV - vaksinen

Filmen følger Siri som tar HPV-vaksinen og lege Wasim Zahid og helseministeren forteller hvorfor du også bør ta vaksinen.

Kjenn etter

Be om en gynekologisk undersøkelse hvis du merker forandringer i underlivet. Gynekolog Rita Steen forklarer her hvilke symptomer du skal være obs på og hva en gynekologisk undersøkelse skal inneholde.

Artikkelen har fri gjenbruk. Vil du sitere denne artikkelen?

Å leve med Livmorhalskreft

Sverige innfører gratis screening

At Sverige nå innfører gratis screening for livmorhalskreft er svært spennende. Gynkreftforeningen mener at vi i Norge burde kjørt en testpilot for å undersøke nærmere om gratis screening faktisk fører til at flere tar celleprøver, sier Jeanette Hoel, leder i Gynkreftforeningen.