Eggstokkreft, eggleder- og bukhinnekreft

Kreft i eggstokkene, i egglederne og bukhinnen er sykdommer hvor man utvikler kreftceller på eggstokkene, i egglederne eller i bukhinnen. Egglederne ligger veldig nært eggstokkene og en kreft som utvikler seg i egglederen kan lett spre seg derfra til eggstokken og/eller bukhinnen.

Vibeke lever med eggstokkreft

Vibeke Øvrebø (60 år) fra Askøy utenfor Bergen ble rammet av eggstokkreft i 2016. Etter operasjon, mange tøffe runder med cellegift og behandling med Avastin, så går hun i dag på immunterapi – som har gitt lovende resultater.

Fakta om symptomer og behandling av eggstokkreft

Lege Ane Gerda Zahl Eriksson forklarer hva symptomer på eggstokkreft kan være og hvordan kreftformen behandles.

Stefanie ble rammet av en sjelden kreftsvulst i eggstokkene

Kreftformen som Stefanie fikk rammer nesten utelukkende unge kvinner. Hun opplevde at hun måtte kjempe for å bli tatt på alvor og bli diagnostisert.

Artikkelen har fri gjenbruk. Vil du sitere denne artikkelen?

Å leve med Eggstokkreft, eggleder- og bukhinnekreft

Har fått livshåpet tilbake

Gunhild Næss fra Stavanger er 33 år og har i snart en tredjedel av sitt unge liv levd med eggstokkreft. Etter et nytt tilbakefall i 2020 var hun i ferd med å gi opp og ba om å bli tatt av den tøffe cellegiftkuren. Så fikk hun tilbud om å bli med i Impresstudien. Nå har kreftcellene stoppet å vokse og en svak tilbakegang kan spores. Livshåpet er tilbake.