Kunnskapsdag om gynkreft i Oslo
Kunnskap skaper trygghet. Meld deg på vår Kunnskapsdag om gynekologisk kreft i Oslo 22. januar, hvor vi vil ha en særlig oppmerksomhet om eggstokkreft, livmorkreft og oppfølging av senskader.
1000 - 1010: Velkommen. Gynkreftforeningens leder Siri Berg forteller om foreningens arbeid og ønsker velkommen til Kunnskapsdag.
1010 - 1115: Livmorkreft. Livmorkreft er den største gruppen med gynkreftpasienter, og dessverre er dette en pasientgruppe som ser ut til å vokse. Vi møter en pasient som forteller sin historie om hvordan sykdommen ble oppdaget, og hvordan hun har det i dag. Etter hennes innledning vil professor Kristina Lindemann fra Radiumhospitalet fortelle om hvordan livmorkreft behandles i dag, og hva som skjer av forskning på området.
1115 - 1130: Pause
1130 - 1300: Eggstokkreft. Eggstokkreft er den nest største gruppen med gynkreftpasienter, og er for mange en snikende sykdom som i tidlig stadium gir få symptomer. Derfor oppdages den ofte sent og eggstokkreft er derfor den mest dødelige formen for gynekologisk kreft. Vi møter pasient Bente Sogn som forteller sin historie om hvordan sykdommen ble oppdaget, og hvordan hun har det i dag. Etter hennes innledning vil professor Line Bjørge fra Universitetet i Bergen fortelle om hvordan eggstokkreft behandles i dag, og komme inn på alle de nye mulighetene som har åpnet seg gjennom en rekke nyvinninger på forskningsområdet de siste år.
1300 - 1400: Lunsj
1400 - 1430: Helhetlig oppfølging av senskader. Klarise Namtvedt fikk livmorhalskreft i 2013, og er i dag frisk av selve kreftsykdommen. Senskadene etter behandlingen er hun dessverre ikke kvitt, og de har gitt henne store plager. Hun bodde et par år i London, og der kom hun inn på en ordinær kontroll via det offentlige britiske helsevesenet. Det gav henne en ny hverdag. For første gang fikk hun en helhetlig oppfølging for sine senskader. Nå ivrer hun for at dette også må bli et tilbud i Norge. Vi får høre hennes historie.
1430 – 1530 : Behandling av senplager med eller uten hormonbehandling. En av de fremste ekspertene på hormonbehandling etter gynekologisk kreft og oppfølging av senplager er overlege Astrid H. Liavaag. Hun kommer til vår Kunnskapsdag og gir en innføring i hvordan du kan få hjelp med dine senplager
1545 - 1600: Avslutning
Deltakelse på Kunnskapsdagen er gratis og åpen for alle interessert, men vi må ha din påmelding. Du kan også følge foredragene via livestream, meld deg på til digital deltakelse i skjemaet under.
På grunn av booking av møterom inklusive servering gjennom dagen, gjør vi oppmerksom på at påmelding til fysisk deltakelse i Oslo er bindende. Dersom du blir forhindret ber vi om at du gir oss beskjed så fort som mulig i forkant av arrangementet på epost: kontakt@gynkreftforeningen.no.
*vi tar forbehold om endringer i progammet.