Livmorkreft

Livmorkreft utgår fra slimhinnen inne i livmorhulen. Denne krefttypen rammer stort sett kvinner som har kommet i overgangsalderen, men man kan også få livmorkreft mens man fremdeles har menstruasjon.

Mette Marie Ege er operert for livmorkreft

I dag er hun glad for at hun tok symptomene på alvor.

Fakta om symptomer og behandling av livmorkreft

Overlege Ane Gerda Zahl Eriksson forteller om livmorkreft.

Artikkelen har fri gjenbruk. Vil du sitere denne artikkelen?

Å leve med

Siste frist for gratis HPV-vaksine!

Desember 2018 er siste mulighet for deg som er født 1991 eller senere å starte gratis HPV-vaksinasjon mot livmorhalskreft. Vaksinen anbefales til unge kvinner fordi den forebygger livmorhalskreft og annen HPV-relatert kreft.
Gynkreftforeningen oppfordrer sterkt alle kvinner i aldersgruppen til å benytte seg av tilbudet!

Forskningstildelinger fra Kreftforeningen 2018

Oppfølging etter gynekologisk kreftbehandling via en app og et prosjekt som har som mål å tette kunnskapshullene i hvordan Norge forebygger livmorhalskreft på best mulig måte er de to prosjektene som som retter seg spesifikt mot gynkreft som har fått støtte i årets forskningstildeling fra Kreftforeningen.