Samliv etter bekkeneksentrasjon

Hvordan skal du ha overskudd til sex når kroppen din har vært gjennom beintøff kreftbehandling og radikal kirurgi, og hvordan skal du få tilbake et godt kroppsbilde når kroppen er full av arr, organer som mangler og du lever med flere stomier? Katrine Kopperud Eriksen (50 år) har funnet sin vei, og i samlivet med mannen Øivind Eriksen har de i enighet definert hva som er nærhet dem.

Ragnhild ble rammet av sarkom i livmor

For over 30 år siden ble Ragnhild Tombre Bjørnebekk (76) rammet av sarkom i livmor. På det tidspunktet fikk hun beskjed om at kun 10 prosent lever lenger enn ett år, heldigvis møtte hun en lege som ikke var av samme oppfatning og som mente at dette var en sykdom med langt mer individuelle forløp.

Tone lever med vulvakreft

– Etter over 50 biopsier og utallige operasjoner så har jeg har blitt min egen ekspert. Jeg vet hvor viktig det er med oppfølging av samme lege, min behandler må kjenne meg og min historie. Med min diagnose så har jeg vært nødt til å ta ansvar for mitt eget underliv, sier Tone Nikolaisen (43 år) fra Stavanger. 

Jorun fikk livmorkreft

Sommeren 2018 ble Jorun Nilsen Stallemo (60 år) diagnostisert med livmorkreft. Selv om hun er takknemlig for at det, tre år senere, ikke er tegn til tilbakefall, så preger kreftdiagnosen og behandlingen hun har vært gjennom, livet i stor grad.