Jorun fikk livmorkreft
Sommeren 2018 ble Jorun Nilsen Stallemo (60 år) diagnostisert med livmorkreft. Selv om hun er takknemlig for at det, tre år senere, ikke er tegn til tilbakefall, så preger kreftdiagnosen og behandlingen hun har vært gjennom, livet i stor grad.
Med styggen på ryggen
Når man har opplevd tilbakefall, føler man seg aldri helt trygg, ifølge Lisbeth Westergren.
– Erfaringen gjør at jeg kan sette meg inn i situasjonen på en helt annen måte enn for eksempel helsepersonell kan, påpeker hun om likepersonrollen.
Nye brosjyrer fra Gynkreftforeningen
Vi ønsker å øke kunnskapen om gynekologisk kreft og har nå produsert en serie med diagnosespesifikke brosjyrer som gir inngående kunnskap om symptomer, diagnose, behandling og seneffekter av de ulike formene for gynekologisk kreft.
#kjennetter
Vi har nylig gjennomført en undersøkelse blant medlemmer i Gynkreftforeningen, på spørsmål om hvordan var den første kontakten med helsevesenet var før gynkreftdiagnosen ble oppdaget svarte 60 %:
«Jeg kjente at noe ikke var som det skulle være, og kontaktet lege»
Vi oppfordrer alle kvinner til å følge deres eksempel og kjenner etter, oppsøke lege og kreve en undersøkelse dersom du merker endringer eller ubehag i underlivet!

#Kjennetter. Det tar bare 60 sekunder.
Gynekologisk kreft kan helbredes. Jo tidligere den oppdages, jo større er sjansene. Kjenn etter og oppsøk lege dersom du merker forandringer i underlivet.
Ut av Ingenmannsland
May Slettan beskriver tiden etter kreftbehandling som å befinne seg i «Ingenmannsland». Tappet for energi og med en utmattende uro for tilbakefall. I dag videreutdanner hun seg til å bli prest ved hjelp av Kreftkompassets mentorprogram.
Engasjement og åpenhet til det siste
Natt til 19.oktober døde Ida Øye Bjørkvold, hun ble 28 år gammel. På Instagramkontoen @kreftutenfilter har hun gjennom flere år delt øyeblikk fra livet med uhelbredelig livmorhalskreft med sine 30 000 følgere, og for for få uker siden delte hun sin historie i Afrodite, selv om hun på dette tidspunktet var svært syk. At alle kvinner som kjenner på endringer i underlivet, uansett alder, skal bli tatt på alvor, bli undersøkt og få tatt en celleprøve har vært hennes viktigste kampsak.
Hvil i fred kjære Ida.
Unødvendig at livet må bli snudd på hodet
Med dagens helsetilbud er livmorhalskreft en sykdom det burde være mulig å unngå, mener Beate Steen Nilsen. Selv sliter hun med følgene av at hun ikke gikk til underlivsundersøkelse på syv år.
Oversikt kliniske studier
Slik får du oversikt over tilgjengelige kliniske studier i Norge.
Skreddersydd immunterapi
– Det skjer enormt mye på immunterapifeltet, sier Johanna Olweus. Kreftforskeren har stor tro på at man vil finne flere behandlingsformer som skreddersys til gynkreftpasienter.
Spennende forskningsprosjekt på kognitive senskader
Kognitive plager er en av de hyppigste selvrapporterte seneffekter blant kvinner som har gjennomgått behandling for underlivskreft.