Påskehilsen fra leder i Gynkreftforeningen

Publisert: 8. april 2020

Kjære medlemmer,  Gynkreftforeningen har blitt kontaktet av kreftrammede og pårørende som er redde for å bli smittet av koronaviruset. Vi jobber derfor kontinuerlig med å holde oss oppdatert på området samt, og ikke minst, så er vi i dialog med sykehus, spesialister, leger, sykepleiere og annet helsepersonell.

Takket være dette så har vi fått utarbeidet viktig informasjon som forhåpentligvis kan være til hjelp for mange: Koronaviruset: situasjonen for gynkreftrammede

Jeg forstår godt den redselen som flere i kreftbehandling nå har. Selv ble jeg behandlet for livmorhalskreft, da svineinfluensaen florerte som verst. Det var da viktig å ta forholdsregler, akkurat som i dag. Derfor ber jeg alle om å ta hensyn til sine medmennesker ved å respektere det helsemyndighetene sier. Avstand og håndvask er enkle midler som kan bidra til å holde de mest sårbare friske.

Jeg vil oppfordre alle gynkreftpasienter om å følge behandlingsopplegget de har fått. Møt opp til avtalte timer og nøl ikke med å kontakte lege ved behov. Det utgjør en større risiko ved å ikke møte opp eller ta kontakt!

Gynkreftforeningen jobber hele veien ut mot de ulike gynkreftavdelingene i landet, for å se at behandling for pasienter går som planlagt under de forholdsregler som må tas. Dette arbeidet vil vi fortsette med.

Riktig god påske!
Hold avstand – vask hender – ta vare på hverandre.

Husk at vi er her for deg dersom du trenger noen å snakke med: Snakk med en likeperson

Jeanette Hoel, leder i Gynkreftforeningen