Ikke utsett legebesøket på grunn av koronakrisen!

Publisert: 17. april 2020

Både sykehus og fastleger melder om stor nedgang i antall henvendelser fra pasienter som oppsøker helsehjelp av andre årsaker enn koronaviruset.
– Vi er redde for at mange kvinner ikke går til legen, eller utsetter timeavtalen hos lege eller på sykehus, fordi de er engstelige for å risikere smitte av koronaviruset, sier Jeanette Hoel, leder i Gynkreftforeningen.

Gynekologisk kreft kan helbredes, men det avhenger av tidlig oppdagelse. Flere av de ulike formene for gynekologisk kreft har få eller ingen symptomer i tidlig fase. Det er derfor svært viktig å kjenne etter og oppsøke lege dersom du merker forandringer i underlivet.

Les mer:

Trygt å komme på sykehuset, OUS, 09.04.2020
Mange dropper fastlegen – leger frykter for pasientenes helse, NRK, 31.03.2020