Gutta på tur – for Gynkreftsaken!

Publisert: 24. januar 2020

– Det er forferdelig mange som har tatt kontakt og vil være med å gå! I tillegg til mange i kompisgjengen, som etter flere år uten å ha sett hverandre, som nå finner tilbake til hverandre og er klare for tur.  Dette ser jeg utrolig mye frem til, sier Jan Kåre Heiberg.

4.–7.juni legger han ut på fjelltur og går for underlivet. Turen er åpen for alle menn som ønsker å støtte opp om gynkreftsaken.

Les mer og meld deg på: https://www.facebook.com/events/513926106137809/

Opplysningsarbeid!

For kort tid siden mistet han sin kjære kone, Marthe, som måtte gi tapt etter flere års kamp mot livmorhalskreft. Selv om dagene er tøffe så ønsker han sterkt å bruke det som har skjedd til noe positivt.

–  Jeg vil få folk ut, drive opplysningsarbeid. Gynkreft rammer ikke bare kvinner, det rammer alle rundt også. Sammen må vi snakke om gynkreft, skape åpenhet, ta symptomer på alvor og få flest mulig til å kjenne etter og oppsøke lege dersom noe er noe som ikke stemmer. Alt er et skritt i riktig retning, og det fjellturen vil være med på å få budskapet ut!

Står på for gynkreftsaken

Siden Marthe ble syk i 2015 har paret jobbet for gynkreftsaken. De har fått til mye, i 2018 kjørte Jan Kåre Finnmarksløpet for Marthe og gynkreftsaken. Sammen samlet de inn over 330 000,- kroner til forskning på gynkreft og Gynkreftforeningen sitt arbeid. Jan Kåre er fast bestemt på å fortsette arbeidet.

–  Sommerens fjelltur er ingen innsamlingsaksjon, men mer en måte å få folk til å åpne øynene sine, sier Jan Kåre.

Alle kan delta!

Turen er planlagt å gå fra Gjendesheim-turisthytte til Eidsbugarden, en tur på ca 38 km. Ruten kan bli justert dersom snøsmeltingen drøyer på seg. Midtveis skal gutta møte en gruppe jenter som går for prostatakreft-saken i regi av Jan Kåre sin søster. Her vil det da bli holdt to foredrag av Jan Kåre og av Simen Almås, som deler sine erfaringer om livsendrende opplevelser.

– Det er mange som har meldt seg på og vi håper å bli ennå flere! Vi stiller ingen krav til erfaring med fjellturer, det er flere som er påmeldt som ikke er så tøffe på det å gå i fjellet. Turen vil være en fin erfaring for de å ta med seg videre. Det kan bli mye positivt ut av dette!

#kjennetter

Gynekologisk kreft kan helbredes. Jo tidligere den oppdages, jo større er sjansene. Kjenn etter og oppsøk lege dersom du merker forandringer i underlivet.

Ta kjennetter-testen. Den tar bare 60 sekunder!