#MayFrocks – kle deg i kjoler 6.-12.mai og støtt gynkreftsaken!

Publisert: 30. april 2019

Denne uken, 6.-12.mai, arrangerer vi #MayFrocks 2019! Kampanjen går rett og slett ut på å gå med kjole én dag eller hele uken. Målet med kampanjen er å øke kvinners bevissthet og kunnskap om gynekologisk kreft, samt støtte arbeidet til Gynkreftforeningen. Bli med da vel!

Husker du Frockit-kampanjen som en gruppe damer i Bergen har arrangert i oktober gjennom flere år? Kampanjen har vært med på å samle inn tusenvis av kroner til Gynkreftforeningen  – i fjor besluttet Gynkreftforeningen og Frockit-initiativtakerne å gjøre noen endringer for å øke omfang og oppslutning. Vi endret navnet til #MayFrocks og flyttet kampanjen til mai-måned. Ikke bare er mai en ofte enklere måned å gå med kjole i, men 8.mai er også den internasjonale eggstokkreftdagen.

Med #MayFrocks håper vi å øke kunnskap om gynkreft, og samtidig senke terskelen for å snakke om gynkreft. Vi håper å samle inn penger til Gynkreftforeningen og viktigst av alt: få flest mulig kvinner til å kjenne etter, #kjennetter, og gå til lege dersom du har uregelmessige blødninger, utflod eller kramper. Stå på kravene din og krev en gynekologisk undersøkelse og celleprøve – det kan redde livet ditt.

Ta #kjennetter testen, det tar kun 60 sekunder.  

#MayFrocks – slik kan du bidra

Følg hashtag #mayfrocks på instagram og facebook gjennom uken for å se alle som deltar med kjoler!

 

Kampanjen er adoptert fra Australia og hvor den går under navnet frockit. Frock betyr kjole – så på norsk blir slagordet noe slikt som kjol deg.  Kampanjen går ut på å utfordre kvinner til å gå med en kjole én dag eller hele kampanjeuken i mai for å skape bevissthet og kunnskap om gynekologisk kreft og å samle inn penger til Gynkreftforeningen.

Les mer om de norske initiativtakerne på deres facebookside MayFrocks.

Kjenn etter! Oppdag gynekologisk kreft i tide - ta våre enkle test!