Skjermbilde 2019-03-26 kl. 14.24.47
Publisert: 26. mars 2019
Publisert: 26. mars 2019
Behandling av gynekologisk kreft er ofte tøff og omfattende, og medfører betydelig tap at livskvalitet for de som blir friske av kreftsykdommen. Dette bekreftes av vår medlemsundersøkelse.
I januar sa Beslutningsforum ja til immunterapien Jemperli for pasienter med avansert eller tilbakevendende livmorkreft.
Kvinnehelseutvalget la i dag frem sin innstilling og peker blant annet på at kvinnehelse har lav status. – Utvalget peker på mange av de utfordringene Gynkreftforeningen har vært opptatt av lenge. Blant annet sier de at mangelfull samordning av ulike profesjoner i helsevesenet rammer kvinner med kroniske problemer. Dette vet kvinner med senskader etter gynekologisk kreft alt om, sier Gynkreftforeningens leder Siri Berg.
Alexandra Hafsahl (50 år) oppdaget en stor, voksende kul på siden av magen, men fikk ikke rask time hos fastlegen. Til slutt ringte hun inn på sykehuset selv – etter det skjedde alt lynraskt.
− Dette burde Kreftregisteret grepet fatt i tidligere. Kunnskapen har vært her, men kanskje har prestisje i valg av testmetode stått i veien for en raskest mulig endring av systemet, sier leder av Gynkreftforeningen Siri Berg i en kommentar til TV2s rystende dokumentar «Norge bak fasaden». Hun er glad for at det nå blir et tilbud om HPV-test til alle i løpet av året.