Spesialbutikk for kvinner med kreft

Publisert: 27. september 2018

Midt i København sentrum finner vi butikken Props & Pearls. Hit ble vi tipset om å gå av Center for Kræft & Sundhed. En anbefaling de også gir til mange av sine pasienter.

Rosemarie Wedell ønsker velkommen til Props&Pearls som er en spesialbutikk for kvinner som er rammet av kreft i bryst og underliv.

Inne i butikken treffer vi daglig leder og gründer Rosemarie Wedell. Hun forteller at butikken har spesialisert seg på å tilby hjelpemidler, kremer og velværeprodukter for kvinner som i hovedsak har vært rammet av gynkreft eller brystkreft.

– Kvinner som har vært underlivsoperert kommer hit for å få kremer, kjøpe vibratorer og for å få tips og råd om hvordan de igjen skal bli venn med sitt underliv. Dette er ingen sexbutikk, men et sted hvor man i tillegg til å få hjelp med å komme i gang med seksuallivet igjen også får hjelp i forhold til trening av bekkenbunnmuskulaturen, å forhindre sammenvoksinger og hjelp til problemer med vannlating og avføring for å nevne noe, sier hun.

Butikkens innredning er bevisst lagt opp slik at man ikke prøver
å skjule noe, og atmosfæren skal være slik at også kvinner kan ta med sine barn hit for at også de skal få forståelsen av at det er godt for mamma å fokusere på det å være kvinne igjen. Ved at vi har brystproteser liggende fremme, føler jeg på en måte at vi er med på å ufarliggjøre det hele, sier Wedell.

I tillegg til salg av ulike intimprodukter, undertøy, tekniske hjelpemidler og kremer tilbyr de også kurs og veiledning. Du kan lese mer om deres tilbud på www.propsandpearls.com.