#FrockMay

#MayFrocks – kle deg i kjoler i mai og støtt Gynkreftforeningen!

Publisert: 2. mai 2018

#MayFrocks er i gang! Kampanjen går rett og slett ut på å gå med kjole i mai-måned. Målet med kampanjen er å øke kvinners bevissthet og kunnskap om gynekologisk kreft, samt støtte arbeidet til Gynkreftforeningen.

Husker du Frockit-kampanjen som en gruppe damer i Bergen har arrangert i oktober de siste årene?  I fjor samlet damene inn over 24 000,- kroner til Gynkreftforeningen – ved å gå i en ny kjole hver dag gjennom hele oktobermåned.

Gynkreftforeningen og Frockit-initiativtakerne ønsker nå å gjøre kampanjen større og få resten av landet med seg. Kampanjen får navnet #MayFrocks og flyttes til mai-måned. Ikke bare er mai en ofte enklere måned å gå med kjole i, men 8.mai er også den internasjonale eggstokkreftdagen.

Bak #MayFrocks står en gruppe damer fra Bergen, du kan lese mer om initiativtakerne på deres facebookside MayFrocks.

Følg hashtag #mayfrocks på instagram for å se alle som deltar med kjoler!

Du kan enten donere via bidra.no, eller hva med å lage ditt eget lag som sammen går med kjole gjennom mai? Du kan registrere her: https://bidra.no/gynkreftforeningen/mayfrocks .

Dette er #MayFrocks

Kampanjen er adoptert fra Australia og går under navnet frockit. Frock betyr kjole – så på norsk blir slagordet noe slikt som kjol deg.  Kampanjen går ut på å utfordre kvinner til å gå med en kjole hver dag i mai for å skape bevissthet og kunnskap om gynekologisk kreft og å samle inn penger til Gynkreftforeningen.

Kjenn etter! Oppdag gynekologisk kreft i tide - ta våre enkle test!