Fin markering av livmorhalskreftuken i Oslo

Publisert: 20. mars 2017

God oppslutning på seminar om forebygging av livmorhalskreft på Litteraturhuset i Oslo.

Norges fremste ekspert på forebygging av denne krefttypen og HPV-vaksinen, overlege Sveinung W. Sørbye, holdt et lærerikt foredrag. Han sørget også for å avkrefte både påstander og myter om HPV-vaksinen.

Jeanette Hoel, leder i Gynkreftforeningen, fortalte sin historie som tidligere livmorhalskreftrammet, og Inger Helen Nyhus delte sine erfaringer om konisering.

Audhild Skjelhaugen Lange opplevde seminaret som en vekker!

– Dette var en aha-opplevelse for meg, fortalte Audhild Skjelhaugen Lange etter seminaret. Hun hadde tatt turen til Litteraturhuset kun av ren nysgjerrighet og satte stor pris på det. Hun hadde ingen forkunnskap om temaet utover det hun hadde snappet opp fra media om HPV-vaksinen.

– Det er skummelt å tenke på at jeg ikke har hatt mer kunnskap om både livmorhalskreft og vaksinen. Jeg ante for eksempel ikke at vaksinen også er nyttig for gutter, så nå kommer til å be sønnen min om å ta vaksinen. Tenker også at jeg vil ta vaksinen selv. Jeg tar med meg mye viktig informasjon videre og skal sørge for å dele dette videre med alle venninnene mine!