Kreftsyk igjen

Gynkreftforeningens leder Jeanette Hoel har fått kreft igjen. Ikke tilbakefall av livmorhalskreften hun fikk i 2009, men brystkreft. – Igjen viser det at det er viktig å ta symptomer på alvor og kontakte lege fort når man oppdager at noe er galt, sier hun.

Jeanette Hoel. leder i Gynkreftforeningen har igjen blitt rammet av kreftsykdom.

Til tross for at hun er oppe i tøffe runder med cellegiftbehandling, bruker hun fortsatt mye tid på sitt verv i Gynkreftforeningen. Selv om det i utgangspunktet er en hissig form for brystkreft hun har fått, viser undersøkelser at hun ikke har spredning og hun er optimistisk med tanke på egen helse. Brystet er fjernet og nå er hun i full gang med tøffe cellegiftkurer.

– Jeg har fått to kurer så langt, og har blitt skikkelig slått ut i en uke etter hver kur. Går alt etter planen vil jeg være ferdig med dette til jul, sier hun.

Viktig å kjenne etter

Gynkreftforeningen har under Jeanettes ledelse jobbet mye med få kvinner til å ta symptomer på alvor og oppsøke lege fort hvis de kjenner at noe er galt. Ny kreftsykdom har gjort henne bare enda mer engasjert i hvor viktig dette er.

– Det er vår nestleder Siw-Kristin Gundersen Haugseth som styrer foreningen de dagene jeg er utslått av cellegiftbehandlingen, men jeg velger å være aktiv så mye jeg klarer, sier Jeanette Hoel.

Det vet alle som kjenner henne at hun trives godt med. I disse dager har hun vært i media og kommentert på Folkehelseinstituttets valg av HPV-vaksine, og om noen uker reiser hun til Arendal for å representere Gynkreftforeningen og kreftsaken på stand under Arendalsuka.